Individuele begeleiding/Gezinsbegeleiding

Het individueel begeleiding van kinderen en jongeren is een van de onderdelen binnen Jeugd & Begeleiding in gezin. Kinderen met autisme, adhd, syndroom van down, opvoedproblemen, gedragsproblemen en ontwikkelingsstoornis worden per week op basis van indicatie 1 op 1 begeleid. De begeleiding wordt thuis geleverd of op een overlegde locatie.

De individuele begeleiding kan ingezet worden voor bijvoorbeeld:

  • Bieden van structuur
  • Sociaal contacten en Communicatie verbeteren

Jeugdzorg

In onze kinderdagcentrum leveren we groepsbegeleiding. De groepen worden verdeeld onder de ontwikkelingsniveau en leeftijden. Elke groep heeft zijn eigen methodische en therapeutisch leerprogramma. Onze professionele medewerkers hebben ervaring met (ABA) Applied Behavior Analysis. (ABA) is een vorm van vroegtijdige en intensieve gedragstherapie. We werken altijd vanuit de motivatie van uw kind, om (spelenderwijs) zo veel mogelijk vaardigheden op het gebied van taal, spel en gedrag aan te leren. Deze aanpak is zeer geschikt voor kinderen met een autismespectrumstoornis, maar ook voor kinderen met ADHD, syndroom van Down of andere gedrags- of leermoeilijkheden. Binnen onze kinderdagcentrum richten we onze aandacht met ABA op verschillende gebieden, zoals:

  • Het bevorderen van de taalontwikkeling. Hierbij ligt een grote nadruk op het initiatief en motivatie van het kind, vragen om wat je wilt.
  • Het goed kunnen uiten van je wensen voorkomt vaak al probleemgedrag.
  • Het aanleren van vaardigheden op het gebied van spel, sociaal gedrag, zelfredzaamheid en taakgericht gedrag.
  • Het verminderen van probleemgedrag. Door te analyseren wanneer het gedrag voorkomt en wat de functie van het gedrag is, kan een plan opgesteld worden om het probleemgedrag te verminderen en een gewenst alternatief aan te leren.
 

 

Dagbesteding

In onze kinderdagcentrum leveren we dagbesteding. Kan u kind vanwege een ziekte of beperking niet naar school of werken? Dan is dagbesteding of groepsbegeleiding een alternatief. Bij dagbesteding krijgt u kind activiteiten aangeboden om de tijd prettig en/of zinnig te vullen. Het gaat hier om kinderen tot 18 jaar. Wilt u dat uw kind zelfstandiger wordt? Of dat uw kind de dag op een nuttige manier besteedt? Dan is dagbesteding iets voor uw kind. Dagbesteding in begeleiding zijn in groepen verdeeld, waarbij de kinderen en jongeren verschillende activiteiten doen.

Jeugd & Begeleiding in Gezin 2021 Alle rechten voorbehouden.